Op zaterdag 25 september, 2021 organiseren wij voor de 2e maal een burendag aan de Sterkenburg te Ede ter hoogte van de Elstarflat.
Deze 3e editie (2e editie werd geannuleerd i.v.m. Covid19) is bedoeld voor alle bewoners van de Sterkenburg, Blankenburg en Tollenburg. Daarnaast zijn alle in de wijk werkzame professionals uitgenodigd (o.a. Malkander, Sportservice Ede, CJG, wijkagenten, Toezicht, jeugdwijkwerkers, Woonstede, buurtverbinders, buurtpreventie, wijkregisseur, wijkbeheerder, etc.).

Alle genodigden ontvangen hiervoor t.z.t. een persoonlijke schriftelijke uitnodiging in de brievenbus. Introducees zijn niet toegestaan tenzij besproken en schriftelijk bevestigd door de organisatie. De parkeerplaatsen voor de Elstarflat zullen op deze dag voor het evenement gereserveerd zijn vanaf 13.00 uur tot circa 20.00 uur en de beide toegangswegen tot de parkeerplaatsen afgesloten. Vanaf 14.00 uur zullen er diverse gratis kinderactiviteiten zijn waaronder schminken, glittertattoos, een springkussen voor de allerkleinsten (3-10 jaar), een voetbalveldje, badminton, etc. 
Verder staan er o.a. een barbecue en een lekkere bak koffie/thee gepland. Nu nog hopen op mooi weer!

In de week van 20 t/m 24 september ontvangt u de Ede Doet waardebon ter waarde van € 7,50 weer in uw brievenbus!
Klik hier om uw Ede Doet waardecheque te doneren aan Werkgroep Sterkenburg ten behoeve van de Nationale Burendag 2021 !

PROGRAMMA BURENDAG 2021

  • 13.00 uur: Parkeerplaatsen en toegangswegen tot de Elstarflat worden afgesloten voor het evenement.
  • 14.00 uur: Opening terrein voor kinderen tot 12 jaar (o.a; diverse spelletjes, voetbalveldje, badminton/volleybalveldje, knutsel- en kleurhoek, limonadekabouter, speelkasteel voor kinderen tot 10 jaar)
  • 15.00 uur: Officiële opening dag met gratis welkomstdrankje. Gehele dag is er gratis koffie/thee & ranja beschikbaar.
  • 15.00 - 17.00 uur: Schminken & glittertattoos voor de kinderen (gratis)
  • 17.00 - 19.00 uur: Barbecue (zelf vlees meenemen!) Voor o.a. stokbrood, salades en sauzen wordt door de organisatie gezorgd.
    Er zullen separate barbecues zijn voor algemeen gebruik, halal-bereiding en vegetarisch/veganistisch. Op dit buurtfeest zal GEEN alcohol geschonken worden. Ook is het niet toegestaan zelf meegenomen alcoholische drankjes te nuttigen.
  • 20.00 uur: Heropening parkeerplaatsen & toegangswegen Elstarflat.

Omdat wij veel kinderen verwachten vragen wij u uitsluitend buiten het evenementsterrein te roken zodat zij niet hoeven mee te roken.
Gedurende het evenement zullen de parkeer/verkeersrestricties, het genodigdenbeleid, het alcohol en rookverbod en de algehele orde op het terrein gehandhaafd worden door het Buurtpreventie Team Ede. U dient ten alle tijden hun aanwijzingen op te volgen.

Wilt u meehelpen aan de voorbereidingen of tijdens de burendag zelf? Geef u dan op als vrijwilliger via ons contactformulier, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op met u. Denk bijvoorbeeld aan; meehelpen opbouwen en/of afbreken, ophalen van spullen, welkom heten van mensen, voorbereiden en meehelpen met de barbecue, opruimen, schenken van koffie/thee, toezicht houden bij de kinderen, etc etc.
Ook wanneer u structureel mee wilt gaan denken over nieuwe activiteiten in ons wijkdeel bent u van harte welkom zich bij ons aan te sluiten. 

 

De burendag 2021 aan de Sterkenburg wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door;

Het Oranjefonds, Douwe Egberts, Werkgroep Sterkenburg, Malkander, Gemeente Ede, BuurtPreventie Team Ede.