Op zaterdag 24 september vieren wij weer de jaarlijkse nationale burendag aan de Sterkenburg. 
Waar we voorheen zowel aan de voor als achterzijde van de Elstarflat activiteiten hadden doen we dit jaar vrijwel alles aan de voorzijde om het geheel wat compacter te maken en beter overzicht te houden.

Deze viering van de Nationale Burendag is vrij te bezoeken voor alle bewoners van de Sterkenburg, Tollenburg en Blankenburg en de in de wijk actieve wijkprofessionals (bijv. Gemeente Ede, Malkander, Sportservice Ede, Politie, Handhaving & Toezicht, Woonstede, etc.). Daarnaast zijn er enkele bewoners uit andere wijken of wijkdelen aanwezig om actief mee te helpen met de organisatie.

Overige introducees zijn vanuit kosten- en veiligheidsoverwegingen helaas NIET toegestaan en zullen door de organisatie van het terrein verwijderd worden! 


Ook dit jaar hebben we weer allerlei leuke dingen te doen voor de kinderen zoals schminken, glittertatoeages, hennatatoeages, springkussens en allerlei XL spelletjes, een voetbalkooi en natuurlijk zal ook de populaire limonadekabouter weer van de partij zijn.
Er zal de hele dag muziek gedraaid worden en u kunt gratis koffie, thee en limonade drinken. Voor wat lekkers voor de kinderen wordt ook altijd gezorgd. Er zal ook weer een barbecue zijn waarvoor u zelf vlees dient mee te nemen. Voor stokbrood en sauzen wordt door ons gezorgd en dit jaar hebben we er wat extra lekkere verrassingen bij! Wat? Dat blijft nog even geheim....

 

PROGRAMMA

 • 12:00 uur-14.00 uur: Opbouw terrein (wie wil meehelpen is van harte welkom!)
 • 14:00 uur: Aanvangsttijd muziek en algemene activiteiten waaronder;

  - Knutselhoek
  - XL spellentent (XL Schaakbord, XL 4 op een Rij, XL Mens Erger Je Niet, XL Boter, Kaas & Eieren)
  - Panna/voetbalkooi
  - Ocean Springkussen (vanaf 6 jaar en ouder)
  - Jungle Springkussen (vanaf 6 jaar en ouder)
  - Speelkasteel springkussen met basketbalring (voor 1 t/m 6 jaar)
  - Koffie/theetafel & frisdranken
  - Limonadekabouter

 

 • 14.30-16.30 uur: Opening Suvé Snacks (gratis friet voor genodigden) en Suvé IJskar (gratis schepijs voor genodigden)
 • 15.00-17.00 uur: Schminken / Glittertattoos / Henna-Tatoeages
 • 15:00-18.30 uur: Barbecue (gratis sausen en stokbrood beschikbaar)
 • 16.00 uur: Wethouder Jan Pieter van der Schans bezoekt burendag Sterkenburg
 • 19.00 uur: Einde activiteiten en start afbouw


Adres: Voorzijde van de Elstarflat, Sterkenburg (m.u.v. de pannakooi aan achterzijde Elstarflat)

 

Vanuit het wijkteam is het bericht gekomen dat er mogelijk een afvaardiging op de burendag aanwezig zal zijn om bewoners te polsen aangaande de invulling van de nieuw op te stellen gebiedsagenda 2023-2027. Ook zal de nieuwe wijkregisseur/gebiedsmanager voor Veldhuizen ons zeer waarschijnlijk een bezoek brengen.

 

In september worden weer Ede Doet Waardecheques verspreid door Gemeente Ede. Wij zijn voor het organiseren van al onze activiteiten voor een groot deel afhankelijk van het ontvangen deze cheques. Mocht u nog geen doel voor de cheque hebben dan ontvangen wij deze graag van u. U kunt de cheque op verschillende manieren doneren. U kunt de cheque in de brievenbus gooien aan de Sterkenburg 130 of de activatiecode doorsturen naar 06-42803719. U kunt er ook voor kiezen om rechtstreeks te doneren via Ede Doet. Dit kan tot zaterdag 24 september nog.  Gebruik daarvoor de volgende link: Initiatief | Aanvullingen burendag 2022 | Ede Doet

De viering van de Nationale Burendag Sterkenburg wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Ede (Ede Doet), Malkander, Sportservice Ede, Werkgroep Sterkenburg, Wijkplatform Veldthuizen.nl, 

Suvé Snacks, Voetbalplaatjesparadijs.nl, het Oranje Fonds, Douwe Egberts en BuurtPreventie Team Ede..