Welkom op de fotopagina van Werkgroep Sterkenburg

Op deze pagina vindt u foto's van vrijwel al onze evenementen en activiteiten door de jaren heen te beginnen met onze allereerste viering van de Nationale Burendag in 2019 bovenaan de pagina, tot en met de allerlaatste activiteit. Door op de foto te klikken wordt de foto vergroot.

Nationale Burendag 2019

De allereerste burendag die gevierd werd aan de Sterkenburg was in 2019 en werd spontaan georganiseerd door André van Engelen. De Werkgroep Sterkenburg bestond toen nog niet en de plannen voor deze burendag ontstonden ruime een week voor aanvang. Doordat er niet veel bekend over was was de opkomst niet al te groot, maar het was een leuke middag. Woonstede had gezorgd voor een limonadekabouter en enkele spelletjes voor de kinderen. Verder waren er 2 kleine partytenten gehuurd en 2 sets biertafels om aan te zitten. Vanuit de organisaties die actief zijn in de wijk waren Woonstede, Malkander, het Centrum voor Jeugd en Gezin en de Buurtverbinders vertegenwoordigt. Hierdoor ontstonden goede contacten waaruit later nieuwe initiatieven ontstaan zijn zoals bijvoorbeeld de Mini 3Esssen peuterochtenden. Ook kwamen al snel na deze middag enkele bewoners samen om te brainstormen over volgende activiteiten voor de straat en hieruit is uiteindelijk de Werkgroep Sterkenburg ontstaan. Dit initiatief werd ondersteund door het Oranjefonds, Douwe Egberts, Malkander en Woonstede. Het was een regen-achtige dag maar toch zeker geslaagd. 

Tasjesactie 2020 (alternatief Burendag 2020)

In 2020 was de Werkgroep Sterkenburg inmiddels een feit en we hadden grootse plannen om de Burendag dit jaar wat groter aan te pakken. Omdat de Burendag dit jaar vanwege Covid echter niet kon doorgaan hadden we een alternatief bedacht in de vorm van een leuke goodie-bag gevuld met een plantje, appeltaart-mix, koekjes (kletskoppen), snoepjes, mokkaboontjes, een geurkaarsje en een uitnodigingsbon. Het tasje werd door ons team met hulp van de in onze wijk werkzame mensen van Malkander (Anouk, Regien en Carlos) rondgebracht aan alle bewoners van het eerste gedeelte van de Sterkenburg. We hadden dat jaar nog niet genoeg budget om de hele Sterkenburg te voorzien dus hadden we besloten dit jaar alleen het gehele eerste deel van de Sterkenburg in een rechte lijn te voorzien, oftewel de laagbouw nummers 1 t/m 11 en de 3 grote flats (de Elstar, Goudreinet en Jonagold). Omdat een klein aangrenzend straatje (Blankenburg) slechts 7 huizen telde en we daar reeds goede contacten hadden werd ook dit straatje vanaf deze dag meegenomen in alle activiteiten.

Oliebollenactie - December 2020

Onze allereerste oliebollenactie! Helaas weer beperkt door de Covid-maatregelen bleef het bij het af laten halen van een oliebol en warm drankje, maar dat drukte de pret niet. Andre ging verkleed als kerstman al roepend rond, Dora bakte met geheel in kerststemming gekleed een slag in de rondte. En vanuit de kerstkraam bedienden we de hongerige en dorstige straatbewoners met veel plezier. Voor de kids hadden we gratis vuursterretjes en op de achtergrond klonken de vrolijke kerstliedjes om de sfeer te completeren. 

Nationale Burendag 2021

Een zeer geslaagde Burendag! Meer dan 100 mensen kwamen opdagen en zeker 30 tot 40 kinderen konden genieten van de voetbalkooi, het springkussen, het schminken, het zetten van een glittertattoo, knutselen aan de knutseltafel of de spelletjes die her en der opgesteld stonden. De inmiddels door onszelf aangeschafte limonadekabouter maakte het feestje compleet. Er was allerlei lekkers in de vorm van snoep en koekjes, zowel regulier als halal. Vanaf 17.00 uur genoten we van de diverse barbecues (regulier, halal en vegetarisch). Hans van de s Esssen verzorgde spontaan een stukje muziek. Prachtig weer! Doordat we dit jaar meer budget hadden werd ons werkgebied uitgebreid met het resterende deel van de Sterkenburg en de Tollenburg. Het gebied betreft nu dus; Sterkenburg, Blankenburg en Tollenburg. Een mooi vierkant blok in de wijk.
Met dank aan het mede mogelijk maken door o.a. ; Gemeente Ede, Malkander, het Oranjefonds, Douwe Egberts, Ede Doet, Werkgroep Sterkenburg, Buurtpreventie Team Ede, Sportservice Ede en De 3 Essen.

Oliebollenactie - December 2021 !

Woensdag 29 december 2021 organiseerden wij voor het tweede jaar op rij de oliebollenactie. Dit maal voor de Sterkenburg, Blankenburg en Tollenburg. We hadden een nog mooiere kerstkraam gerealiseerd en alles net wat professioneler aangekleed. Het was weer een leuke avond met ondanks dat het aan het begin nog wat miezerig weer was en de Coronabeperkingen toch een vrij redelijke opkomst. Hieronder een impressie van de opbouwfase in de middag, de voorbereidingen in de vooravond en het uiteindelijke resultaat.

Koningsdag 2022 i.s.m. Sportservice Ede (Sportspeeltuin De 3 Essen)

Op woensdag 27 april, 2022 organiseerden wij van 10.00uur tot 17.00 uur de activiteit Koningsdag 2022 i.s.m. Sportspeeltuin De 3 Esssen. Zo waren er o.a. de limonadekabouter, een springkussen, oud-hollandse spelletjes, muziek, ballonnen-clown Piewie, een knutselhoek en gratis limonade, koffie/thee, koekjes, snoep en vers fruit. Hieronder een foto impressie met grote dank aan o.a. Dick Geltink.