De Burgerbank

De Burgerbank is een virtuele voedselbank speciaal voor wijkdeel De Burgen.
Met de energiecrisis is er een zware tijd aangebroken voor veel mensen, dat zal niet anders zijn in ons wijkdeel De Burgen waar velen al rond het minimum inkomen zaten. Daarom zijn wij een initiatief gestart onder de naam De Burgerbank. Bij de Burgerbank kunt u uw overtollige (houdbare) voedingswaren en kleding doneren zodat een ander die het nodig heeft hier weer gebruik van kan maken. Het is een druppel op een gloeiende plaat maar alle beetjes helpen wanneer het lastig wordt om rond te komen of überhaupt nog boodschappen te kunnen doen. 

Iedereen heeft wel eens een product in zijn kerstpakket waar hij/zij niets mee kan of een verkeerd product geleverd gekregen bij het online boodschappen doen wat je vervolgens mag houden, maar je je ook totaal geen raad mee weet. Of je hebt iets van iemand anders gekregen wat je absoluut niet lust maar uit beleefdheid hebt aangenomen en je nu geen raad mee weet. In al dit soort gevallen en andere situaties ontvangen wij deze producten graag om De Burgerbank te vullen. Wij nemen ook (uitsluitend) nieuwe kleding in verpakking of met label aan die u bijvoorbeeld te groot of te klein heeft gekocht of gekregen. Of om een andere reden niet draagt.

 

De Burgerbank is in principe door iedereen te gebruiken die dit nodig heeft. Wel dient u hiertoe eerst een aanvraag te doen. Dat kan binnenkort op deze website. In geval van twijfel kan er een controle doorgevoerd worden naar uw inkomsten. Hiertoe werken wij aan samenwerking met diverse instanties en organisaties. 

Maak hieronder een keuze om door te gaan;

Maak jouw eigen website met JouwWeb